Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Κοιλιακοί.

ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ
Ίσως οι μύες με τους περισσότερους μύθους επάνω στην προπόνησή τους.

Οι κοιλιακοί είναι μύες και θέλουν προπόνηση, αλλά σε σχέση με όλους τους άλλους μύες, ούτε ο πιο τεράστιος bodybuilder δεν θέλει να μεγαλώσουν γιατί θα μεγαλώσει και η μέση του.
Αυτό που θέλουμε όλοι, είναι να τονωθούν οι μύες της κοιλιάς και να χαθεί το περιττό λίπος.
Ένας μεγάλος μύθος είναι ότι αν κάνουμε πολλούς κοιλιακούς θα χάσουμε το λίπος γύρω από την κοιλιά. ΛΑΘΟΣ. Καμία σχέση δεν έχει το λίπος (όπου είναι ένα όργανο του σώματος και έτσι πρέπει να το βλέπουμε, όλο μαζί και όχι κομμάτι κομμάτι, π.χ. το λίπος της κοιλιάς κλπ, όπου όλο μαζί μεγαλώνει όταν τα λιποκύτταρα αυξάνονται σε όγκο και όλο μαζί μικραίνει όταν τα λιποκύτταρα μειώνουν τον όγκο τους και εμείς αυτό το ονομάζουμε μείωση του λίπους ή αδυνάτισμα).
Η μείωση του λίπους έχει να κάνει περισσότερο με την σωστή διατροφή, γι'αυτό και η λέξη κοιλιακοί πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένη με την λέξη δίαιτα. Με την δίαιτα, ή πιο σωστά με την σωστή διατροφή, θα χάσουμε το περιττό λίπος και τότε θα δούμε τους κοιλιακούς που τόσο επιθυμούμε.
 Για να δούμε πιο τονισμένους τους κοιλιακούς μύες, κάνουμε προπόνηση 2 φορές την εβδομάδα και ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Είναι χαμένος χρόνος.
Οι κοιλιακοί λόγο της φύσης τους, γυμνάζονται καλύτερα με ένταση και μικρά διαλείμματα.
Το σχήμα των κοιλιακών δεν αλλάζει. Έτσι, θα δούμε κάποιους να έχουν 6 κομμάτια (το γνωστό six-pack), άλλους να έχουν 4 και άλλους 8, πολλές φορές. Αυτό έχει να κάνει με το σχήμα των μυών και δεν αλλάζει με την άσκηση. Αυτό που αλλάζει είναι ο όγκος του μυ.
Εγώ θα πρότεινα προπόνηση κοιλιακών 2 φορές την εβδομάδα, με μια άσκηση κάθε φορά και 4-6 σετ με μικρό διάλειμμα (1-2 ανάσες) σαν ένα μεγάλο σετ. Πάντα μέχρι να νιώσεις κάψιμο, χωρίς να μετράς και σφίγγοντας με δύναμη τους κοιλιακούς. Τα υπόλοιπα είναι θέμα διατροφής και καλής γενετικής.

Καλές προπονήσεις!
Νικόλαος Μαλιάτσης Ράζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου