TRANS ΛΙΠΑΡΑ
(ΥΔΡΟΓΟΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΥΔΡΟΓΟΝΩΜΕΝΑ ΛΙΠΑΡΑ)
Για την παραγωγή των trans λιπαρών ζεσταίνουν φυτικά έλαια σε υψηλή
θερμοκρασία και τα βομβαρδίζουν με αέριο υδρογόνο για να σχηματίσουν πιο
σταθερά λίπη. Η διαδικασία αυτή δημιουργεί τεχνητά λίπη που αποτελούνται
από διαστρεβλωμένα και αφύσικα μόρια τα οποία δεν μπορεί να
επεξεργαστεί το σώμα. Η βιομηχανία τροφίμων βάζει τα trans λιπαρά σε όλα
τα έτοιμα φαγητά και σε όλες τις τροφές-σκουπίδια. Ο
λόγος; Οικονομικός. Αντίθετα με τα φυσικά λίπη,τα trans λίπη έχουν
διάρκεια ζωής που πλησιάζει την αιωνιότητα.Τα trans λιπαρά μειώνουν τη χοληστερόλη HDL και αυξάνουν την LDL και την λιποπρωτεϊνη(α). Ανεβάζουν
κατα 20-30% την ολική χοληστερόλη και μειώνουν την απαντητικότητα στην
ινσούλινη. Εμποδίζουν την πρόσληψη των απαραίτητων λιπαρών οξέων που
χρειαζόμαστε για να έχουμε καλή υγεία.
ΠΡΟΣΟΧΗ στα τρόφιμα που περιέχουν trans λιπαρά....όπου αναγράφει υδρογονωμένα ή μερικώς υδρογονωμένα έλαια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου