-Μη ρίχνετε σόδα όταν βράζετε όσπρια γιατί καταστρέφει τη βιταμίνη Β1.
-Να μαγειρεύετε τα όσπρια στο νερό που τα έχετε μουλιάσει για να μην πετάτε θρεπτικά συστατικά. Βέβαια έτσι είναι λιγότερο εύπεπτα.
Το ίδιο και όταν βγάζουμε την φλούδα τους (φασόλια-ρεβύθια). Είναι πιο εύπεπτα αλλά χάνουν πρωτείνες και θρεπτικά συστατικά.
-Ρίξτε το ελαιόλαδο στο πιάτο και όχι στη κατσαρόλα. Και πάντα ελαιόλαδο ΕΝ ΨΥΧΡΩ.
Νικόλαος Μαλιάτσης Ράζος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου