Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Προπόνηση ποδιών για γυναίκες

Προπόνηση ποδιών για γυναίκες - από τον Νικόλαο Μαλιάτση Ράζο

Όταν μιλάμε για προπόνηση ποδιών για γυναίκες, τότε έχουμε το αντίθετο πρόβλημα από ότι με τους άντρες. Ενώ οι άντρες παραμελούν την προπόνηση των ποδιών, οι γυναίκες κάνουν πόδια σχεδόν σε κάθε προπόνηση. Αυτό το λάθος το κάνουν γιατί νομίζουν ότι αν γυμνάσουν συχνά τα πόδια τους θα έχουν καλύτερο αποτέλεσμα και θα κάψουν και το τοπικό λίπος. Δυστυχώς κάνουν λάθος και στα δύο.
Αν γυμνάζουμε συχνά έναν μυ, τότε δεν του δίνουμε τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να αναρρώσει και μην ξεχνάμε ότι στην ανάρρωση έχουμε την βελτίωση. Εκεί το σώμα μας θα φτιάξει και όχι πάνω στην προπόνηση. Στην προπόνηση κάνουμε μια μικρή "ζημιά" και μετά το σώμα μας επισκευάζει αυτή τη "ζημιά", κάνοντάς το πιο δυνατό. Αυτό το αποτέλεσμα είναι που θέλουμε. Άρα, θέλουμε μια προπόνηση με καλή ένταση (για να γίνει καλά η "ζημιά") και μετά καλό φαγητό και ξεκούραση για να φτιάξει το σώμα μας αυτό που θέλουμε.


Αλλά και η άλλη σκέψη είναι λάθος. Το ότι θα κάψουμε λίπος τοπικά. Το λίπος είναι ένα όργανο του σώματος και έχει πολλά μικρά μπαλάκια, όπου αυτά μεγαλώνουν όλα μαζί και αυτό γίνεται όταν παχαίνουμε. Όλα πάλι μαζί θα γίνουν μικρότερα, αν κάνουμε σωστά αυτό που πρέπει, δηλαδή καλή διατροφή σε συνδυασμό με σωστή άσκηση.
Αν γυμνάσουμε σωστά τα πόδια μας, αυτό που θα γίνει είναι να φτιάξουμε ένα ωραίο σχήμα στα πόδια. Τα πόδια μας δεν είναι μόνο τα κόκαλα, το λίπος και το δέρμα. Αυτό που δίνει το σχήμα στα πόδια είναι οι μύες των ποδιών. ΝΑΙ και οι γυναίκες πρέπει να έχουν μύες στα πόδια και ιδιαίτερα στον γλουτό. Αυτό που δεν θέλετε σίγουρα, είναι οι υπερβολικά μεγάλοι μύες και η γράμμωση.
Ευτυχώς για εσάς αυτό δεν θα γίνει. Οι γυναίκες που βλέπετε στα περιοδικά και έχουν μεγάλους μύες, δεν τους κέρδισαν κάνοντας απλά βάρη. Είναι αποτέλεσμα ειδικής προπόνησης, διατροφής και σε κάποιες περιπτώσεις και φαρμάκων. Μια γυναίκα ΔΕΝ μπορεί να κάνει ένα τέτοιο σώμα υπερβολής. Άρα, αν δεν κάνετε σοβαρά προπόνηση, αλλά κουνάτε τα πόδια σας με λίγα κιλά δεν θα έχετε ποτέ πραγματική βελτίωση και θα κάνετε μόνο "φυσικοθεραπεία".
Κάνετε 2 φορές την εβδομάδα προπόνηση για τα πόδια. Χωρίστε τα πόδια σε δύο μέρη και κάνετε την μια μέρα λίγες ΕΚΤΑΣΕΙΣ, μερικά σετ ΣΚΟΥΩΤ και ΠΡΟΒΟΛΕΣ και μετά λίγα σετ στη μηχανή ΠΡΟΣΑΓΩΓΩΝ, και την άλλη μέρα ΜΗΡΙΑΙΟΥΣ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥΣ και μηχανές ΓΛΟΥΤΩΝ.
Οι επαναλήψεις θα είναι από 10-20 και η ένταση μεγάλη. ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ.
Καλές προπονήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου