Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Γάμπες - Πήχεις - Κοιλιακοί

ΓΑΜΠΕΣ - ΠΗΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ. Από τον Νικόλαο Μαλιάτση Ράζο.
Τι κοινό έχουν;
1ον - Αν δεν έχεις καλή γενετική λίγα μπορείς να καταφέρεις με την προπόνηση.
2ον - Θέλουν τον ίδιο τρόπο προπόνησης.
Πραγματικά αν είσαι από τα άτομα που έχουν μικρές γάμπες/πήχεις μην περιμένεις ότι θα τα κάνεις τεράστια με την προπόνηση με βάρη. Ακόμα και αν πάρεις αναβολικά. Πολλοί επαγγελματίες μπόντι μπίλντερ βάζουν εμφυτεύματα στις γάμπες τους για να κρύψουν την ασυμμετρία γάμπες με μηρούς.
Αν θέλεις να αναπτύξεις τις γάμπες και τους πήχεις σου και ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, τότε η προπόνησή σου δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με τη προπόνηση που κάνεις για το υπόλοιπο σώμα.
Πρέπει να κάνεις πολλές επαναλήψεις μέχρι να καείς και να μην μπορείς να κάνεις άλλη και η ξεκούραση ανάμεσα στα σετ να είναι μόνο μια ανάσα. Σαν ένα μεγάλο σετ με πολύ μικρά διαλείμματα.
Το ίδιο πρέπει να κάνεις και στον τρόπο που προπονείς τους κοιλιακούς. Γι'αυτό λέω να διαλέγουμε μόνο μία άσκηση σε κάθε πρόγραμμα (που κάθε φορά θα αλλάζει).
Στους κοιλιακούς δεν έχουμε το πρόβλημα της αναπτυξης που υπάρχει στις γάμπες και στους πήχεις, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με το σχήμα των κοιλιακών που δεν αλλάζει. Αν έχεις 4 pack δεν θα κάνεις ποτέ 6 pack. Το σχήμα είναι θέμα γενετικής όπως και πολλά άλλα στο μποντι μπιλντινγκ. Γι'αυτό ο Άρνολντ έλεγε αν θέλεις να γίνεις πρωταθλητής να διαλέξεις τους γονείς σου.
Αν είσαι από τα άτομα που έχουν καλή γενετική σε αυτά τα σημεία, όπως εγώ, δεν πρέπει να ανησυχείς. Ο τρόπος προπόνησης που ανέφερα πιο πάνω θα κάνει θαυματα για σένα, αλλά και να μην κάνεις αυτή τη μέθοδο, πάλι θα δεις αναπτυξη λόγο καλής γενετικής. Εγώ με απλές άρσεις του σώματος χωρίς έξτρα βάρος έχω γάμπες 47εκ.
Το καλύτερο παράδειγμα που έλεγα πάντα στους αθλήτές μου είναι να δείτε τις γάμπες από μία υπέρβαρη γυναίκα που φοράει συχνά τακούνια και πιέζει τις γάμπες της να αναπτυχθούν σε βαθμό που θα ζήλευε και ο Μρ Ολύμπια. Αυτός είναι και ο λόγος που λέω στις αθλήτριες που γυμνάζω να μην προπονούν γάμπες έντονα αν έχουν καλή γενετική.

Καλές προπονήσεις
Νικόλαος Μαλιάτσης Ράζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου