Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Προπόνηση ποδιών για άντρες

Προπόνηση ποδιών για άντρες - από τον Νικόλαο Μαλιάτση Ράζο

Πόδια. Μια μυική ομάδα που πολλοί άντρες παραμελούν. Δίνουν μεγάλη βάση στις μυικές ομάδες του πάνω μέρους του σώματος και ιδιαίτερα στο ΣΤΗΘΟΣ και στα ΧΕΡΙΑ.
Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι ότι αν αρχίσουν να γυμνάζουν τα πόδια τους δεν θα δείξουν απλά καλύτεροι στο κάτω μέρος του σώματος, αλλά θα δουν διαφορά και στο πάνω μέρος. ΝΑΙ, καλά διαβάσατε. Είναι κάτι που λένε εδώ και χρόνια όλοι οι προπονητές στην Αμερική.
Πως προτείνω εγώ να γυμνάζουμε πόδια.
Κατ'αρχας δεν είμαι υπέρ στα πολλά κιλά. Σίγουρα θα πρέπει να κάνουμε μερικές προπονήσεις με μεγάλο βάρος (μέχρι 6 επαν. όχι πιο λίγες) αλλά το μεγαλύτερο μέρος τη προπόνησής μας θα έλεγα να το κάνουμε με μέτρια κιλά και πολλές επαναλήψεις.
Το γιατί; Γιατί δεν θέλετε πόδια αρσηβαρίστα. Είτε κάνετε αγωνιστηκό μποντιμπιλντινγκ, είτε θέλετε απλά ένα ωραίο σώμα, αυτό που ζητάτε είναι το σχήμα. Καλό λοιπόν είναι να αφήσουμε την προπόνηση εγωισμού για τους άλλους και εμείς να γυμναστούμε έξυπνα.
Αλλά για να έχουμε την σωστή ένταση που θα φέρει το αποτέλεσμα που θέλουμε, θα κάνουμε περισσότερες επαναλήψεις. Για τα πόδια οι επαναλήψεις θα πρέπει να είναι από 10-20 και μάλιστα το 20 να είναι πιο συχνό απο το 10. 15-20 θα έλεγα καλύτερα.
Θα βοηθήσει πολύ να βάλετε μέσα στην προπόνηση των ποδιών τεχνικές όπως: τα κατιόντα σετ, τα προσθετικά σετ, τα σουπερ σετ, κλπ, ώστε να έχετε περισσότερη ένταση σε μικρότερο χρονικό διάστημα (ο χρόνος μετράει) και με λιγότερα κιλά.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ. Μην κοιτάτε τι κάνουν όσοι παίρνουν φάρμακα. Αλλά ακόμα και αν πάρετε κι εσείς, πάλι αυτός ο τρόπος προπόνησεις θα φέρει μεγαλύτερο κέρδος.
Μια και μόνο προπόνηση θα σας πείσει.
Καλές προπονήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου