Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Προπόνηση γλουτών για γυναίκες.

Κατ'αρχάς θα πρέπει να πούμε ότι αν δεν έχεις ένα ωραίο σχήμα από τη φύση σου, τίποτα δεν θα σου κάνει βραζιλιάνικους γλουτούς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να βελτιωθείς και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.
Καλό θα είναι εδώ να πούμε ότι για να έχουμε μια μεγάλη αλλαγή στο σώμα μας, πρέπει να ακολουθήσουμε ένα καλό πρόγραμμα προπόνησης σε συνδυασμό με ένα καλό διαιτολόγιο, γιατί οι μύες των γλουτών μπορεί να έχουν βελτιωθεί αλλά να κρύβονται πίσω από το περιττό λίπος που τους σκεπάζει. Και για να φύγει το λίπος δεν πρέπει να κάνουμε ασκήσεις που θα κάψουν τοπικά το λίπος, γιατί αυτό είναι μύθος. Με την άσκηση βελτιώνουμε το σχήμα του σώματος και το λίπος φεύγει με τον συνδυασμό άσκηση (άρα και περισσότερες καύσεις) και σωστής διατροφής.
Και βέβαια οι μαγικές κρέμες αδυνατίσματος δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να μας αφαιρούν όχι πόντους από τους γλουτούς, αλλά ευρώ από την τσέπη μας.
Ας μείνουμε πάνω στο κομμάτι της προπόνησης. Πως θα φτιάξουμε ένα ωραίο σχήμα. Το σχήμα των γλουτών δεν είναι τίποτε άλλο από το σχήμα του μείζων γλουτιαίου μυ. Αν θέλουμε να φτιάξουμε λοιπόν το σχήμα των γλουτών πρέπει να αναπτύξουμε σωστά τους γλουτιαίους μυες. Αυτό κυρία Κούλα, δεν γίνεται με γιόγκα και χαλαρά προγράμματα στην αίθουσα του αερόμπικ. Θέλει βάρη κυρία Κούλα.
Και μάλιστα ασκήσεις που μέχρι τώρα δεν έκανες κυρία Κούλα... Αχ Κούλα!!



Να λοιπόν οι 3 ασκήσεις που προτείνω για γλουτούς που θα βγάζουν μάτι:
1) -ΣΚΟΥΩΤ!!!!  Και όταν λέμε σκουώτ, μιλάμε για κίνηση μέχρι κάτω.
2) -ΠΡΟΒΟΛΕΣ!!! Μπορούν να γίνουν με ένα-ένα πόδι ή εναλλάξ ή ακόμα καλύτερα με βήματα και έκταση του πίσω ποδιού στο τέλος.
3) -ΓΕΦΥΡΑ!!! Κάθετα στον πάγκο με μπάρα στα πόδια.

Επίσης, κάποιες ασκήσεις που μπορούν να συμπληρώσουν το πρόγραμμα ή να γίνονται κατά καιρούς σαν παραλλαγές είναι:
-Πρέσα ποδιών με τα πέλματα ψηλά στη βάση.
-Εκτάσεις ενός ποδιού στη μηχανή γλουτών.
-Εκτάσεις στον πάγκο ραχιαίων, δίνοντας βάση στους γλουτούς (με τα πέλματα ανοιχτά και όχι μεγάλη έκταση του κορμού).
-Εκτάσεις στην μηχανή απαγωγών του ισχίου, (αλλάζοντας λίγο την κίνηση με πιο σκυφτή θέση).
Όλες θέλουν καλή τεχνική.
Καλές προπονήσεις
Νικόλαος Μαλιάτσης Ράζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου