Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Προπόνηση χωρίς βάρη - Α' μέρος


Προπόνηση χωρίς βάρη - Από τον Νικόλαο Μαλιάτση Ράζο
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια νέα μόδα από όλο και περισσότερα άτομα που δεν θέλουν να προπονηθούν σε γυμναστήριο και προτιμούν την ύπαιθρο για να γυμναστούν. Είτε γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε ένα γυμναστήριο, είτε γιατί δεν μπορούν να αγοράσουν έναν καλό εξοπλισμό με βάρη και όργανα για προπόνηση στο σπίτι ή γιατι έτσι τους αρέσει περισσότερο.
Μπορεί όμως μια τέτοια προπόνηση να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα;
Σίγουρα μία προπόνηση χωρίς βάρη και χωρίς τα ακριβά όργανα που θα βρούμε μέσα σε ένα γυμναστήριο δεν μπορεί να μας κάνει πρωταθλητές του μποντι μπιλντινγκ. Μπορεί όμως να μας προσφέρει πολλά οφέλη, τόσο στην υγεία μας όσο και στην εμφάνησή μας.
Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσουμε μόνοι μας ένα τέτοιο πρόγραμμα, να πάρουμε τις συμβουλές ενός έμπειρου γυμναστή, ώστε να μην κάνουμε λάθη που μπορούν να μας κάνουν κακό.
Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά προγράμματα προπόνησης στο σπίτι χωρίς βάρη σε DVD αλλά τα περισσότερα δεν πραγματοποιούν τα αποτελέσματα που υπόσχονται και σπάνια κάποιος θα κάνει  2 ή 3 προπονήσεις με αυτό το πρόγραμμα. Απλά θα τα αγοράσει από την τηλεόραση σε μια στιγμή που θα ψάχνει για λύση στο πρόβλημά του και μετά θα τα αφήσει σε ένα ντουλάπι. Τα χρήματα που θα έχει δώσει καλύτερα να τα είδε δώσει σε ένα γυμναστήριο ή σε κάποιον γυμναστή και να είχε κάνει τουλάχιστον κάποιους μήνες προπόνηση.

Για να κάνεις ένα πρόγραμμα και ιδιαίτερα στο σπίτι, απαιτεί μεγάλη θέληση και καλό είναι να το κάνεις με έναν παρτενέρ με κοινούς στόχους, ώστε ο ένας να βοηθάει τον άλλον τόσο ψυχολογικά όσο και στις ασκήσεις την ώρα της προπόνησης.
Η λύση στην ύπαιθρο είναι η καλύτερη και συνήθως είναι αυτή που όσοι επιλέγουν την κρατάνε και για χρόνια.
Μπορείτε να ξεκινήσετε με ελαφρύ τρέξιμο και σιγά σιγά να προσθέσετε κάποιες ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης, καθώς και διατατικές ασκήσεις.
Φορέστε άνετα ρούχα, πάρτε μαζί σας το MP3 για να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική και...
καλή προπόνηση!
Νικόλαος Μαλιάτσης Ράζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου