Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Διατροφική πυραμίδα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ  - ένας μύθος που πρέπει να ξεχάσουμε. Από τον Νικόλαο Μαλιάτση Ράζο.

Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ έχει σαν βάση της το ψωμί, τα μακαρόνια και γενικά υδατάνθρακες που καμία σχέση δεν έχουν με αυτό που ήταν παλιότερα.
Το ψωμί και τα μακαρόνια, φτιάχνονται σήμερα από επεξεργασμένο άσπρο αλεύρι και σιμιγδάλι, μια άχρηστη τροφή με θερμίδες που δεν προσφέρουν τίποτα και θα πρέπει να αποφεύγουμε όπως τη ζάχαρη.
Πολλά προϊόντα από αυτά που μας προτείνουν οι διαιτολόγοι, ελάχιστη σχέση έχουν με την μορφή που είχαν παλιότερα και τα βρίσκουμε επεξεργασμένα μέσα στην σημερινή πραγματικότητα, με προσθήκη συντηρητικών ή με άλλα συστατικά που μόνο η γεύση θυμίζει την τροφή που αναγράφεται στην συσκευασία. Τα περισσότερα τα λένε με βάση αυτά που λένε τα βιβλία τους και όχι με βάση αυτά που θα βρούμε εμείς μέσα σε ένα σουπερμάρκετ.
Τα ΜΜΕ θάβουν την αλήθεια λόγο του κέρδους που έχουν από τις διαφημίσεις. Ποιος σας είπε ότι σε μέτρηση που έχει γίνει το 2010 βρήκαν σε λαχανικά (μαρούλι) μόνο το 10% από τις βιταμίνες που είχαν τα ίδια λαχανικά πριν από 35 χρόνια!!!  Σας λένε όμως να μην αγοράζετε συμπληρώματα διατροφής, αλλά να κάνετε μια σωστή διατροφή. Σε ποια χώρα ζουν;
Εγώ σε αθλητές και σε όσους θέλουν να έχουν ένα καλό και γυμνασμένο σώμα θα έλεγα να έχουν μια διατροφή βασισμένη σε καλές πρωτείνες (άπαχο κρέας,αυγά και ψάρι), λαχανικά, καστανό ρύζι, φρούτα, καλά λιπαρά (ελαιόλαδο ΕΝ ΨΥΧΡΩ, καρύδια, αβοκάντο, κλπ) και καλά συμπληρώματα διατροφής.

Καλές προπονήσεις
Νικόλαος Μαλιάτσης Ράζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου