Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Προλαβαίνω μέχρι το καλοκαίρι;

Αν είχα 1 ευρώ για κάθε φορά που έχω ακούσει τη φράση "προλαβαίνω μέχρι το καλοκαίρι;" τώρα θα ήμουν πλούσιος.
Νομίζω ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν ήδη την απάντηση, είτε είναι ναι, είτε είναι όχι.
Σίγουρα υπάρχει η λύση της τελευταίας στιγμής και σίγουρα ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ μπορείς να κάνεις κάτι. Το θέμα είναι κατά πόσο ένα άτομο που μέχρι τώρα δεν έκανε τίποτα, είναι διατεθειμένο να κάνει τα πάντα. Πολλοί μάλιστα νομίζουν ότι αν πάρουν και "κάτι", είτε αυτό είναι κάποιο συμπλήρωμα, είτε κάποιο φάρμακο, θα γίνουν super fitness model σε 1 μήνα.
-Τελικά, προλαβαίνει κάποιος να φτιάξει το σώμα του μέχρι το καλοκαίρι; Η απάντηση είναι ΝΑΙ αν ζητάει κάτι εφικτό. Αν π.χ. έχει ένας άντρας ποσοστό λίπους γύρο στο 17%  και θέλει να πάμε στο 9%, τότε ΝΑΙ μπορούμε να κάνουμε πολλά. Αν ζητάει όμως να χάσει 20 κιλά λίπος και ταυτόχρονα να κερδίσει μυικά κιλά που ποτέ δεν είχε, τότε μάλλον πρέπει να απευθυνθεί στον Χάρι Πότερ για να του κάνει μαγικά. Το εφικτό εδώ θα ήταν να βελτιωθούμε φέτος και να πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα το επόμενο καλοκαίρι. Καλό είναι να μην θυμόμαστε την τελευταία στιγμή να προσέξουμε το σώμα μας.
Ο Έλληνας αγνοεί βασικά πράγματα πάνω στη διατροφή και την προπόνηση. Έχει περάσει στο μυαλό του πολλούς διατροφικούς μύθους σαν μεγάλες αλήθειες γιατί παίρνει πληροφορίες μόνο από πρωινές εκπομπές και περιοδικά.
Δεν ξέρω αν θα προλάβεις εσύ που διαβάζεις τώρα αυτό το άρθρο να φτιάξεις αυτό το καλοκαίρι το σώμα που ονειρεύεσαι, αλλά ξέρω ότι σίγουρα μπορείς να το κάνεις πολύ καλύτερο.
Απλά ξεκίνησε τώρα.

Καλές προπονήσεις
Νικόλαος Μαλιάτσης Ράζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου